5 Juli Publiekszondag

PB en DSK

Zondag 5 juli is het weer zover! Het Forteiland is dan de hele dag toegankelijk voor publiek. Tijdens de publieksdag krijgt u een rondleiding van circa 2 uur in en om het fort, de diverse bunkers en musea. Meer informatie over de publieksdagen, vertrektijden van de MS Koningin Emma en het bestellen van tickets vindt u hier.

Lezing over persoonsbewijzen en distributiestamkaarten
Vereniging Forteiland IJmuiden houdt zondag 5 juli 2015 een lezing over persoonsbewijzen en distributiestamkaarten uit de Tweede Wereldoorlog.

De lezing wordt gehouden door John Rutte, die van kinds af aan materiaal uit de Tweede Wereldoorlog verzameld. Zijn verzameling kent een grote diversiteit, van documenten tot aan speldjes en van  gebruiksvoorwerpen tot aan memorabilia.

[tg_lightbox type=”image” src=”https://forteilandijmuiden.com/wp-content/uploads/2015/06/PB-en-DSK-400px.jpg” href=”https://forteilandijmuiden.com/wp-content/uploads/2015/06/PB-en-DSK.jpg” vimeo_id=”” youtube_id=””]Veelal zijn uit de Tweede Wereldoorlog periode persoonsbewijzen, distributiestamkaarten en voedselbonnen bewaard. Op deze documenten staan verscheidene aanduidingen, maar wat betekenen nu al die letters, cijfers en zegels op deze documenten en wat is de relatie tussen deze documenten?

Wilt u hier meer over te weten komen, kom dan naar deze lezing! De lezing begint om 13.00 uur

Hollande Nieuwe
Alsof een lezing nog niet genoeg is als extraatje op deze publiekszondag, verkopen we voor de gelegenheid ook heerlijke broodjes nieuwe haring! Bij de bar kunt u ook terecht voor andere overheerlijke verse broodjes, koek, snoep en drinken.

Let op!
Mocht u bij het betreden van het eiland eerst de lezing willen volgen (en dus niet gelijk vanaf de boot worden rondgeleid), zorg er dan voor dat u bij aankomst van de volgende groep bezoekers paraat staat op het veld bij de steiger zodat u met de nieuwe bezoekers ingedeeld kunt worden bij een gids voor de 2 uur durende rondleiding.

Tevens willen wij benadrukken dat u de hele dag, tot het vertrek van de laatste boot, op het Forteiland mag blijven. U kunt na uw rondleiding dus rustig het eiland op eigen gelegenheid verkennen.

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.