3 Mei Publiekszondag

Forteiland

Zondag 3 mei is het weer zover! Het Forteiland is dan de hele dag toegankelijk voor publiek. Tijdens de publieksdag krijgt u een rondleiding van circa 2 uur in en om het fort, de diverse bunkers en musea. Meer informatie over de publieksdagen, vertrektijden van de MS Koningin Emma en het bestellen van tickets vindt u hier.

Tijdens de publiekszondag van 3 mei a.s. is er weer heel wat te zien en te beleven op het Forteiland, zoals:

Optreden Goodallkoor
Het Goodallkoor van de Muziekschool Heemskerk zal een optreden verzorgen.

Daags voor de 4 mei herdenking zingt het koor op het Forteiland voornamelijk een repertoire van werken van Howard Goodall en Karl Jenkins die gerelateerd zijn aan oorlog en dood, met name aan de Eerste Wereldoorlog. Zo zullen een viertal werken worden gezongen uit “Eternal Light, a Requiem” dat Goodall in 2008 schreef ter herdenking aan de beëindiging van deze oorlog. De koorwerken van Goodall hebben een sterke emotionele lading en een theatraal karakter.

Goodall schreef vele koorwerken, tunes en musicals. Van zijn hand kwam ondermeer de tune uit de tv-serie ‘Mister Bean’.

Lezing over de Atlantikwall
Rond 13.00 uur zal Ron Bakker in zijn lezing ‘Fort tot Kernwerk’ het nodige vertellen over de Atlantikwall.

Let op!
Mocht u bij het betreden van het eiland eerst de lezing willen volgen (en dus niet gelijk vanaf de boot worden rondgeleid), zorg er dan voor dat u bij aankomst van de volgende groep bezoekers paraat staat op het veld bij de steiger zodat u met de nieuwe bezoekers ingedeeld kunt worden bij een gids voor de 2 uur durende rondleiding.

Tevens willen wij benadrukken dat u de hele dag, tot het vertrek van de laatste boot, op het Forteiland mag blijven. U kunt na uw rondleiding dus rustig het eiland op eigen gelegenheid verkennen.

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.