5 Redenen om het Forteiland te bezoeken

Entree

Ik woon in de buurt maar heb nog nooit het Forteiland bezocht…“, “Wij zijn helemaal uit Limburg gekomen om het Forteiland te bezoeken.” Onze bezoekers komen uit alle windstreken. Zowel ver weg als dichtbij.. maar waarom zou je het Forteiland bezoeken? We tell you why!

1. De overtocht

Een bezoekje aan Forteiland begint met een korte overtocht met de MS Koningin Emma. Hoe dichter je in de buurt van het eiland komt, des te groter de spanning wordt om de boot te verlaten en het eiland te verkennen!

2. Historie

Bij het betreden van het eiland staan onze gidsen klaar om je rond te leiden en alles over het eiland te vertellen. Wist je dat in de bakkerij op het eiland vroeger 350 broden tegelijk in de oven gingen? Kun jij raden hoe dik de koepel van de pantsergallerij is? Weet jij wat de ‘drakentanden’ zijn en waar ze vroeger voor gebruikt werden? Je leert van alles op het Fort!

Oven bakkerij

3. Ontdekkingstocht

Het is veel groter dan ik dacht!” is iets wat wij vaak horen op het eiland. Ga na de rondleiding zelf op ontdekkingstocht. Met diverse bunkers, loopgraven en meerdere verdiepingen tellend pantserfort is er zowel binnen als buiten genoeg te zien! Misschien wil je die ene bunker van tijdens de rondleiding nog eens aan de binnenkant bekijken of nog een keer de muurschilderingen in de koepelzaal bestuderen, het kan allemaal.

4. Het uitzicht

Vanaf de top van het eiland heb je een prachtig uitzicht! De pier, de sluizen, Wijk aan Zee.. het is allemaal te zien. De perfecte spot voor een toffe panorama foto!

5. Heerlijk vertoeven

Bij de bar in de koepelzaal kun je een hapje en drankje verkrijgen. Met mooi weer is het heerlijk vertoeven of het buitenterras en met kouder weer zit je in de imposante koepelzaal!

Wil jij het Forteiland met je eigen ogen zien? Check dan snel wanneer je ons kunt bezoeken!

Volg ons ook op Facebook en Instagram!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.